Detergentii – ce sint si cum ii utilizam corect

Pentru ca ne dorim sa traim curat avem nevoie de produse de curatenie si igienizare atat pentru mediul in care traim cat si pentru ingrijirea noastra zilnica. Ce sunt detergentii profesionali si cum ii utilizam corect astfel incat sa fie eficienti si sa avem un consum minim?

Detergentii sunt amestecuri de substante create cu scopul de a curata si dezinfecta anumite suprafete. In functie de suprafata ce trebuie curatata si igienizata si de tipul de murdarie detergentii se impart in mai multe categorii, dintre care:

– Detergenti profesionali cu actiune blanda asupra suprafetelor, acestia au un pH neutru, curata si indeparteaza murdaria superficiala. Acestia sunt detergenti cu utilizare zilnica, dintre care putem enumera detergent de geam , detergent pentru pardoseli, detergent pentru parchet, detergent pentru mobila, detergent pentru covoare, sapun lichid.
Exista alte doua mari categorii de detergent si anume detergenti alcalini ( detergenti cu pH bazic) si detergenti acizi ( detergenti cu un pH acid):
– Detergenti profesionali alcalini sunt utilizati pentru curatarea si igienizarea suprafetelor acoperite cu grasimi minerale si vegetale simple sau in amestec cu praf sau alte tipuri de murdarie persistenta, vaselina, uleiuri. Din aceasta categorie fac parte detergentii degresanti utilizati preponderent in bucatarii sau acolo unde exisa grasimi arse, uleiuri sau in zone industriale unde avem vaselina, uleiuri etc.
– alta categorie sunt detergentii acizi din care fac parte detartrantii sau detergentii cu un pH acid. Acestia sunt utilizati cu preponderenta in toalete sau zone cu depuneri de calcar, piatra, rugina sau pete de sapun. Acestia au o actiune agresiva aspura suprafetelor indepartand astfel depunerile minore sau grosiere de rugina, calcar, piatra etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *